Een Xbox account aanmaken om te kunnen beginnen met gamen

Je hebt je Xbox gekocht en wilt nu gaan beginnen met gamen. Dan moet je wel eerst een Xbox account aanmaken. Met je Xbox account kan je games kopen of gebruik maken van de Xbox gift cards. Met je Xbox account krijg je ook een gametag waarmee je online te zien bent op de games die je speelt. Wanneer jij bijvoorbeeld de top 100 van een game haalt dan zie je die gamertag staan. Wij hebben hieronder alle instructies staan over hoe je het makkelijkst en zo snel mogelijk jouw Xbox account kunt aanmaken.

Mijn Xbox account aanmaken

Xbox is onderdeel van Microsoft. Als je dus gebruik wilt maken van het Xbox netwerk heb je een Microsoft account nodig. Dus voor het aanmaken van je Microsoft volg je deze instructies:
– Ga naar https://outlook.live.com/owa/ wat onderdeel is van Microsoft.
– Klik op ‘Gratis account aanmaken’.
– Vul nu een unieke naam voor je account in.
– Kies een lang een sterk wachtwoord. Vergeet dit wachtwoord niet!
– Vul je voornaam en achternaam in.
– Vul je echte geboortedatum in. Dit kan als verificatie worden gevraagd als je bijvoorbeeld je wachtwoord kwijt bent.
– Je account is aangemaakt! Wanneer je nu je Xbox opstart kan je met dit e-mailadres inloggen op je Xbox account. Voorbeeld: [email protected] en dan je wachtwoord.

Wat kan je allemaal met een Xbox account?

Je Xbox account geeft je toegang tot alle opties voor het online gamen op het Xbox netwerk. Het Xbox netwerk is van Microsoft dus eigenlijk is je Xbox account van Microsoft. Microsoft heeft een beveiligd netwerk en is nooit eerder gehackt. Ook kan je gebruik maken van de gratis cloud opslag die Microsoft aanbied. Deze cloud opslag kan je gebruiken voor het opslaan van data van je games maar ook voor het opslaan van je gedownloade games of het opslaan van je foto’s of video’s. Een Microsoft account bestaat voor altijd en zal nooit zomaar verdwijnen, zorg na het aanmaken van je Microsoft account dat je wel al je gegevens opslaat. Als je ooit je wachtwoord bent vergeten kan je via je geboortedatum weer je wachtwoord terug krijgen. Zonder deze informatie kan je niet meer op je Microsoft account en dus ook niet inloggen op je Xbox account. Tijdens de registratie van je account wordt er ook gevraagd om een geheime vraag, met deze geheime vraag kan je ook je wachtwoord terug krijgen. Vragen zoals ‘wat is de geboorteplaats van je moeder’. Zorg dat deze gegevens nooit publiek te vinden zijn op Facebook of Instagram. Zo kunnen hackers als nog aan je wachtwoord en je priv√© gegevens komen.